Uniek Tiny House in Apeldoorn met onze prefab elementen

Noviton Prefab maakt innovatie toegankelijk
4 december 2018
Onze prefab elementen in Flexuswoningen ecowijk Arnhem
25 januari 2019
Alles tonen

Uniek Tiny House in Apeldoorn met onze prefab elementen

In Apeldoorn staat iets bijzonders te gebeuren; namelijk de bouw van een uniek Tiny House. Ook wij mogen hieraan onze bijdrage leveren met het maken van de prefab elementen uit grotendeels circulaire producten. Op het moment zijn we bezig met de engineering van het model waarna onze onderdelen eind maart geplaatst kunnen worden.

Zelfvoorzienende woning

De bouw van het Tiny House is een initiatief van team MiniStek. Het is een volledig zelfvoorzienend huis dat meedraait met de stand van de zon, om zo een optimale hoeveelheid zonne-energie op te slaan. MiniStek ontstond in de Energiefabriek op het Zwitsalterrein, een creatieve broedplaats voor Apeldoornse ondernemers. Het kernteam van MiniStek bestaat uit de architecten Mireille Langendijk en bedrijfseconoom Annemarie Huisman.

Ronddraaiend huis

MiniStek is rond en heeft schuine daken met zonnepanelen die in zo’n hellingshoek staan dat ze zoveel mogelijk zonlicht vangen. Op de energie van dat licht moet MiniStek straks gaan ronddraaien. Het huisje is, inclusief terras van 4 m2, 26 m2 groot, of beter gezegd klein en dus bedoeld voor één of twee personen.

Ontzettend flexibel

Behalve het egaliseren van de bodem hoeft er weinig te gebeuren om MiniStek te kunnen opbouwen. Het huisje moet een flexibele woonoplossing zijn, makkelijk op elke locatie op en af te bouwen zijn en er kan worden volstaan met een licht fundament. Daarom bestaat het uit vier segmenten, die te vervoeren zijn per vrachtwagen. Ook is het de bedoeling dat MiniStek volledig zelfvoorzienend wordt en dus niet op nutsvoorzieningen is aangesloten.

Meer info is te vinden op www.ministekwonen.nl.