Nieuw concept gestart: ContinuWonen

12Build en Noviton Prefab slaan de handen ineen
13 september 2019
Eerste HSB leverancier met meerkleurig spinvlies
15 november 2019
Alles tonen

Nieuw concept gestart: ContinuWonen

Samen met Hemink, Timmerfabriek Groothuis en Van Dam Groep zijn wij begonnen aan een nieuw concept, namelijk ContinuWonen.

Woningcorporaties en commerciële vastgoedpartijen
ContinuWonen staat voor slim en conceptueel (her)bouwen. Het is de oplossing om snel en economisch verantwoord, duurzame woningen te realiseren.

Mede hierdoor past het naadloos in de intentie van het ministerie om 75.000 woningen te realiseren in de sociale huursector. In eerste instantie wordt met name gericht op woningcorporaties, maar er ook op commerciële vastgoedpartijen. Vanaf mei 2016 is de mogelijkheid om een energieprestatievergoeding (EPV) af te spreken. De EPV is er voor woningcorporaties en andere verhuurders van sociale huurwoningen.

Kernwoningen
In een zeer korte tijd levert ContinuWonen eenvoudig te monteren prefab ‘kernwoningen’ met een optimaal woon- en leefklimaat. De kernwoning wordt vanuit twee vaste prefab modules opgebouwd. Deze kernunits bevatten naast de trappen alle techniek en natte ruimtes. Alle energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Het warme water komt uit de warmte pomp. In de kernwoning bevindt zich een WTW installatie. De verdere indeling van de ruimtes is hierdoor flexibel en zorgt voor vele keuzemogelijkheden. De woning wordt volledig in Houtskelet opgebouwd.

Daarnaast blijft ContinuWonen verantwoordelijk voor het goed functioneren van de woning. Dit betekent dat het complete onderhoud (klachten, service, mutatie, planmatig en groot) gedurende de hele economische levensduur door hen wordt verzorgd.

Bouwsnelheid
Er is gebleken dat de bouwsnelheid misschien nog wel één van de belangrijkste aspecten van het concept is. De onderstaande modelwoning stond binnen twaalf dagen. Er wordt vanuit gegaan dat dit nog teruggebracht kan worden naar tien dagen.

Benieuwd naar hoe het proces van de kernwoning verloopt? Bekijk hier de video.