Een kijkje achter de schermen bij het project 16 passieve woningen in Norg

LEAN Team
17 februari 2020
Opgeleverd IKC Magnenta in Delden
5 juni 2020
Alles tonen

Een kijkje achter de schermen bij het project 16 passieve woningen in Norg

Woningcorporatie Actium bouwt in Norg zestien extreem energiezuinige woningen. Dat doen ze in samenwerking met ons, C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview. Via de livecam kun je een kijkje nemen achter de schermen van de bouw!

Het gaat om de passief huizen bouwmethode, ook wel de PHPP methode (PassiefHuisProjectrekenPakket) genoemd. De huurwoningen worden zo geïsoleerd dat er geen gas of warmtepomp nodig is om ze te verwarmen. Op de daken komen zonnepanelen te liggen die de huizen van voldoende energie moeten voorzien. Er worden infrarood verwarmingspanelen geplaatst om de huizen op extreem koude dagen warm te krijgen.

Het gaat om prefabhuizen, waarvan de ruwbouw in veertien dagen staat. Ze worden na maximaal drie maanden opgeleverd. De woningen bestaan compleet uit houtskeletbouw. Wij leveren alle wanden, daken en vloeren voor dit project volgens het clickhouse systeem.

 

Neem een kijkje achter de schermen bij het project 16 passieve woningen in Norg via de livecam: https://bouw.live/norg/