Opgeleverd IKC Magnenta in Delden

Een kijkje achter de schermen bij het project 16 passieve woningen in Norg
19 maart 2020
Even voorstellen: Arjan Grobben
12 juni 2020
Alles tonen

Opgeleverd IKC Magnenta in Delden

In Delden zijn in mei de deuren geopend van één van de meest gezonde en duurzame scholen van Europa, namelijk IKC Magenta. Door middel van samenwerking met alle betrokken partners, zoals Kinderopvang Hof van Twente, Twickel College Delen en GGD Twente Jeugdgezondheidszorg/Consultatiebureau, zet dit Kindcentrum in op toekomstbestendig onderwijs in Delden en bieden onderwijs- en ontwikkelaanbod voor 0 tot 14 jaar. Hun nieuwe locatie voldoet aan Frisse Scholen klasse A en (deels) B, behaalt een gemiddelde GPR-score van 9,0!

De HSB-wanden en luifelranden die wij geplaatst hebben, zijn voorzien van Douglas planken die een brandwerende afwerking hebben. In het gebouw is gebruik gemaakt van bio-based isolatiematerialen, zoals houtwol met een accumulerend vermogen. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en het bespaart energie. Ook mochten wij meedenken aan een passende oplossing in materiaalkeuze voor een goede vochthuishouding en het isolerende vermogen van het gebouw.

Lees hier meer over dit project: