16 Complete houtskeletbouwwoningen te Norg

Prefab HSB-elementen voor schoolgebouw Ombs ZieZo
5 september 2020
1800 M² houtskeletbouw wanden produceren en leveren
14 augustus 2020

Duurzaamheid met perfect resultaat

In april kreeg Noviton Prefab de kans van CMB-ontwikkeling om 16 duurzame woningen in Norg te realiseren. Een prachtige opdracht waar we met Noviton Prefab onze houtskeletbouwoplossingen goed hebben kunnen toepassen.

CMB en Noviton Prefab
Net zoals CMB-ontwikkeling vindt Noviton Prefab het belangrijk om te bouwen met hout. Momenteel wordt er nog veel met cement, staal en beton gebouwd en hier komt een grote hoeveelheid CO2 uitstoot bij kijken. Deze manier van bouwen overschrijdt al snel de milieunormen en is daarom niet toekomstgericht.

Bouwen met hout en circulair bouwen is hiervoor de oplossing. Hiermee verminder je de CO2 uitstoot die vrijkomt bij het neerzetten van nieuwbouwwoningen. Met dit als beweegreden heeft CMB-ontwikkeling voor Noviton Prafab gekozen als duurzame partner om de houtskeletbouw te realiseren. Naast het volledig fabriceren en monteren van de houtskeletbouw vloer, wand en dakelementen heeft Noviton Prefab bij dit project gebruik gemaakt van biobased en recylebaar isolatie materiaal.

Biobased en recylebare materialen
Als isolatiemateriaal is er in de wanden cellulose gespoten. Cellulose is een belangrijke duurzame grondstof waar papier van wordt gemaakt en die afkomstig is uit bomen. De binnenwanden zijn gevuld met rockwool. Dit is een vulkanisch gesteente dat gesmolten wordt om uiteindelijk tot een wolpakket gespannen te worden. Rockwool brengt goede isolatie met zich mee om de energieverbruik van woningen te verminderen.

Verder is er op de afbeelding goed te zien hoe keramische steenstrips, rabatdelen en de tropische houtsoort NobelWood als gevelbekleding zijn ingezet voor een stijlvolle uitstraling van het huis.

Duurzame partner
Het gebruik van de juist materialen, realiseren van een korte bouwtijd en de efficiënte manier van transport zorgt ervoor dat Noviton Prefab dé partner is om duurzame woningen mee te realiseren.

Kunnen wij met Noviton Prefab ook iets voor uw bedrijf betekenen?
Stuur dan snel uw aanvraag naar verkoop@noviton.nl