2800 mm HSB overstek VAREX

1191 m² houtskeletbouw Da Costaschool te Elspeet
7 oktober 2020

VAREX

Bij VAREX mocht Noviton gebruik maken van een uitdagend HSB-element met mooie details. De opdracht voor Noviton was om een overstek te creëren van 2800mm houtskeletbouw. In de meeste gevallen zou een overstek als dit van staal worden gemaakt. Echter was de angst dat er koudebruggen zouden ontstaan naar binnen toe, dus werd het overstek een thermische onderbreker. Dit zorgt voor minder warmteverlies en dus een goede isolatie.

Wat we hebben gedaan

Voor ons was het dus de opdracht om een geprefabriceerde HSB overstek te creëren en te bekleden met Fraké. Frake is een houtsoort van thermisch gemodificeerd limba dat zeer geschikt is voor toepassingen in houten elementen. Het was een complexe opdracht in verband met de grootte. Daarnaast zijn de buitenwanden ook bekleed met Fraké. Dit is op de afbeeldingen hieronder goed te zien.

Kortom, een uitdagende HSB opdracht met mooie details voor Noviton Prefab. We zijn trots dat we hier onze specialiteit hebben mogen laten zien. KlaassenGroep bedankt voor de samenwerking en uitgebreide expertise en ervaring op elk aspect.

VAREX