Awarehouse Amsterdam

Amstelkwartier Amsterdam
22 januari 2019
Renovatie woningen Ermelo
11 januari 2019

In de Houthavens van Amsterdam verrijst een bijzonder duurzaam multifunctioneel kantoorgebouw: Awarehouse. Een eigentijds pakhuis voor de huisvesting van creatieve organisaties. Voor opdrachtgever Homines Bouw mochten wij in eerste instantie voor vijf verdiepingen de houten gevels en stelkozijnen maken. Later werd besloten om er nog twee verdiepingen bij op te bouwen waarvoor wij de houten skeletbouw bekleed met steenstrips maken.

Het meest bijzondere aan de bouw van dit unieke kantoorgebouw is de volgorde van werken. Normaal gesproken wordt namelijk eerst de staalconstructie geplaatst waarna onze houten gevels worden geplaatst. In het geval van de zesde en zevende verdieping gaat dit net even anders. Wij plaatsen vanwege bouwkundige obstakels eerst de houten gevels met steenstrips in verdieping zes. Hierna is het de beurt aan de staalbouwer om zijn constructie voor verdieping zes en zeven te plaatsen waarna wij onze elementen plaatsen op de staalconstructie van verdieping zeven.

De begane grond van Awarehouse is zo’n vijf meter hoog en zal diverse functies hebben met daarin bijvoorbeeld restaurants en een fitnessruimte. Het gebouw heeft in totaal 18.200 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Aan de buitengevel hangen de brandweertrappen aan de balkons, waarmee het pakhuis een knipoog geeft naar New York. Onder het pand komt een tweelaagse kelder, zodat er voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn en een fietsenstalling.