Bezoekerscentrum De Hoge Veluwe

Renovatie woningen Ermelo
11 januari 2019
Graafschap College Doetinchem
11 december 2018

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een fantastisch multifunctioneel pand gebouwd waarvoor wij alle dakelementen, gevelelementen en dakkapellen hebben ontwikkeld. Gezien het ontwerp was ook dit project weer een prachtige uitdaging. Zoals te zien op de impressie zit er een flinke kromming in het gebouw. Daarnaast was het korte tijdsbestek een grote uitdaging. In slechts twaalf weken tekenden en produceerden wij de unieke dagkrondingen in getoogde vorm voor dit gebouw. De montagetijd hebben we door goede werkvoorbereiding en engineering in samenwerking met ons partners met maar liefst 40 procent verkort.

Ook voor dit project was het noodzakelijk om alles in 3D uit te werken om uiteindelijk alles tot in de kleinste details passend te krijgen. Flexibiliteit van onze kant was hierin vereist, omdat er tijdens het tekenproces nog zaken veranderd moesten worden. Bijvoorbeeld de maten van kozijnen, maar ook kwamen er extra kozijnen bij die van tevoren niet waren voorzien.

Het nieuwe gebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het hart van het Park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de Parkwinkel huisvesten.

Het ontwerp is van architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering en Rots Bouw is de opdrachtgever.