Eurostar Amsterdam

La Place Amsterdam
5 december 2018
Stadswerf Doesburg
20 maart 2018

Bouwen op een postzegel; zo kunnen we de bouw van de hal voor de paspoortcontrole van de hoge snelheidslijn op Amsterdam Centraal wel beschrijven. Het unieke van deze hal is dat deze helemaal rond is. Omdat het om een tijdelijk gebouw gaat, is dit extra uniek. De ruimte om te bouwen was zeer beperkt. Zo hadden we links van ons een treinspoor en aan de rechterkant de busbaan.

Het logistieke aspect was in dit project een grote uitdaging. Zo moesten we op locatie binnen tien minuten lossen op de werkvloer. Vervolgens reden we hier met een lijmkraan langs om de onderdelen op te pakken en op de plaats te zetten. We bouwden de hal dus van binnenuit. We zijn er trots op dat we samen met onze onderaannemers efficiënte oplossingen hebben bedacht om in de beperkte ruimte deze hal te bouwen.