Graafschap College Doetinchem

Bezoekerscentrum De Hoge Veluwe
19 december 2018
La Place Amsterdam
5 december 2018

Een uniek staaltje vakwerk is in oktober opgeleverd in Doetinchem. Voor het Graafschap College is op de plek van de voormalige tennishal een nieuw schoolgebouw voor circa 700 leerlingen opgeleverd. Voor dit architectonische bouwwerk hebben wij de houten HSB wanden ontwikkeld, geleverd en geplaatst.

Het nieuwe gebouw van het Graafschap College bestaat uit twee vleugels met leslokalen en kantoren, met daartussen een licht en ruimtelijk ‘sociaal hart’. Het atrium is vormgegeven als een getrapt landschap. In het midden bevindt zich de ontmoetingsruimte met kantine. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst, ook staan er zonneboilers voor de opwarming van tapwater. De school is 100% elektrisch; er is geen gasaansluiting en het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid. Klaassengroep uit Dinxperlo was verantwoordelijk voor de bouw, het ontwerp is van architectenbureau Cepezed uit Delft. Zij hebben zich laten inspireren door het parklandschap van Sportpark Zuid. Zo is ook het idee ontstaan van de bijzondere gevel van ‘bomen’ van geperforeerd cortenstaal.