IKC Magenta in Delden

Renovatie 139 panden Oude Kooi – Centrale Blokken Leiden
15 juni 2020
Nieuwbouw RIVM in Utrecht
28 mei 2020

Voor het nieuwe IKC Magenta in Delden hebben we van advisering tot en met montage meegedacht in duurzame oplossingen. Voor dit gebouw maakten en monteerden wij alle prefab elementen voor de wanden, het dak, maar ook produceren we luifelranden. We produceerden voor maar liefst 160 vierkante meter aan HSB wanden.

De HSB elementen en luifelranden worden voorzien van Douglas planken die een brandwerende afwerking hebben. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van bio based isolatie materialen, zoals houtwol met een accumulerend vermogen. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en het bespaart daarnaast energie. We hebben meegedacht om een passende oplossing in materiaalkeuze te vinden voor een goede vochthuishouding en het isolerende vermogen van het gebouw.

In mei 2020 opende het nieuwe IKC haar deuren als van één van de meest gezonde en duurzame scholen van Europa. Hun nieuwe locatie voldoet aan Frisse Scholen klasse A en (deels) B, behaalt een gemiddelde GPR-score van 9,0! Meer weten? Bekijk: www.roosros.nl/actueel/nieuws/prijswinnende-school-opent-deuren/

Dit mooie project maken wij voor Klaassen Bouw in opdracht van Witzand Bouwmaterialen.