Optopping Awarehouse Amsterdam

Prefab houten bergingen
15 april 2019
Zorgboerderij Bornerbroek
11 februari 2019

Na het realiseren van alle HSB wanden in het multifunctionele kantoorgebouw Awarehouse in Amsterdam zijn we in een nieuwe fase beland. In opdracht van Homines Bouw maken wij ook de optopping van twee verdiepingen bovenop de reeds gebouwde vijf lagen. We plaatsen hier steenstrippanelen van zo’n 3,5 centimeter dik op wel 30 meter hoogte.

Door het gebrek aan ruimte op de hoogte van 30 meter was het niet mogelijk om hier te metselen. Simpelweg omdat er geen plek was voor de steiger. De eis was dat de optopping aan dezelfde esthetische uitstraling voldoet als de rest van het gebouw. Vandaar dat werd besloten om gebruik te maken van prefab HSB-wanden bekleed met steenstrips. Deze wanden hebben een lengte van tien meter breed, ruim drie meter hoog en wegen maar liefst vier ton.

Ook dit project heb we volledig in BIM geëngineerd. Daarnaast hebben we voorzieningen getroffen tegen het omwaaien op de bouw en hebben we voor speciaal transport gezorgd. Door te werken met prefab elementen konden we binnen korte tijd aan alle eisen voldoen.

Wil je meer weten over dit project? Check https://noviton.nl/portfolio-item/awarehouse-amsterdam/.

Onderstaande een impressie van het eindresultaat en foto’s tijdens de bouw.