Renovatie 139 panden Oude Kooi – Centrale Blokken Leiden

1200 M² HSB-wanden GZC te Assen
14 augustus 2020
IKC Magenta in Delden
2 juni 2020

De Centrale Blokken in Leiden zijn onderdeel van de ‘de Oude Kooi’, waar 139 panden worden gerenoveerd. De Centrale Blokken zijn gemeentelijk monument. In dit renovatieproject wordt hiermee rekening gehouden en extra aandacht besteed aan het beeld op basis van het beeldkwaliteitsplan. Woningen van goede kwaliteit, tegen betaalbare huurprijzen en met behoud van het historische gevelbeeld; dat is het doel.

Voor de Centrale Blokken in Leiden (98 woningen) mogen wij voor Hillen & Roosen de ruim 9.000 vierkante meter aan HSB wanden en daken realiseren. Daarvan bestaat ruim 3.000 vierkante meter aan wanden en 6.000 vierkante meter aan dak. Daarnaast realiseren wij 39 dakkapellen en 51 schoorstenen.

Vanaf maandag 15 juni 2020 beginnen wij met het produceren van het houtskeletbouw voor de 98 woningen in Leiden. Feitelijk blijven alleen de voorgevels staan van de woningen aan de Parkstraat, de Lokbokstraat, de Javastraat en een deel van de Atjehstraat. Daarachter zet Hillen & Roosen de nieuwe woningen.

Hillen & Roosen en woningcorporatie de Sleutels, bedankt voor het vertrouwen.