Passief wonen in Norg

Winkelcentrum In Den Vijfhoek in Oldenzaal
4 maart 2020
Boekhorst Stadsentree Harderwijk
17 februari 2020

  Woningcorporatie Actium bouwt in Norg zestien extreem energiezuinige woningen in samenwerking met C+M+B Ontwikkeling, architectenbureau Archiview en Noviton Prefab. Een mooie combinatie van hoogwaardige kwaliteit met toepassing van duurzame materialen!

  Het gaat om de passief huizen bouwmethode, ook wel de PHPP methode (PassiefHuisProjectrekenPakket) genoemd. De huurwoningen worden zo geïsoleerd dat er geen gas of warmtepomp nodig is om ze te verwarmen. Op de daken komen zonnepanelen te liggen die de huizen van voldoende energie moeten voorzien. Er worden infrarood verwarmingspanelen geplaatst om de huizen op extreem koude dagen warm te krijgen.

  Het gaat om prefabhuizen, waarvan de ruwbouw in veertien dagen staat. Ze worden na maximaal drie maanden opgeleverd. De woningen bestaan compleet uit houtskeletbouw. In opdracht van C+M+B ontwikkeling mag Noviton Prefab alle wanden, daken en vloeren voor dit project volgens het clickhouse systeem opleveren.

  De woningen in Norg worden circulair. De woningen hebben een damp-open constructie, zijn voorzien van een zeer hoge luchtdichtheid (P50), hoge isolatie waarde en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen als cellulose, houtvezel producten en LVL.  De gevelelementen worden fabrieksmatig voorzien van gebakken steenstrips en hout-aluminium passiefhuis kozijnen. Doordat Noviton Prefab de woningen grotendeels in prefab uit te voeren, is de bouwtijd erg kort en is de stikstof belasting voor de omgeving te verwaarlozen. Dit komt met name doordat er gebruikgemaakt wordt van moderne vrachtwagens en het aantal vervoersmomenten met deze bouwmethode klein is.

  Wij bedanken C+M+B Ontwikkeling en Woningcorporatie Actium voor dit prachtige project!

   

  Neem een kijkje achter de schermen bij het project passief wonen in Norg via de livecam: https://bouw.live/norg/